Canço oficial de la travessa

La travessa a Google Maps


Ver Travessa del pirineu en un mapa más grande

divendres, 4 de març del 2011

26ena etapa: Gran Etapa dels Mestres!

A un quart d'onze de la nit rebem un missatge al mòbil que posa:
Gran etapa. 12 hores de Cerler fins a Aneto. 2 colls. Hem pogut esquiar amb bona neu per una zona desconeguda i maca. El dia ha acompanyat. Seguim fent rises tot i portar pianos consistents. Gran emoció al trobar-nos amb el suport logístic del Marc Antoni i la Fina i el seu cotxe!
Fantàstic!!! Demà més!!! Enhorabona, mestres! Per cert, els alumnes s'han portat bé?

dijous, 3 de març del 2011

25ena etapa: esquivant el temporal de neu

A 3/4 de 5 de la tarda rebem un missatge al mòbil que posa:
Buscant neu de bar en bar. Avui a peu de Sesue cap a Cerler fins a l'Ampriu. 900m de desnivell. Està nevant. Demà intentarem arribar al coll de Baciver, es Plans i coll de Salines fins al poble Aneto.
Alerta, travessaires, que està nevant molt (ho sabreu més vosaltres que noasltres, des de casa) i el risc d'allaus està a 4. Molta sort!

dimecres, 2 de març del 2011

Etapa 24: una altra història per explicar

A un quart de vuit d'aquesta tarda hem rebut una trucada (per telèfon de butxaca convencional) del Carles Abad que, tot caminant, ha anat explicant el què han fet avui i on acabarien d'aquí a una estona.
Aquí teniu el petit reportatge de "El temps de neu de la Travessa de les Dues-Traces" emès pel traçaire Carles Abad:
Ara mateix estem baixant caminant amb en Bernat Abad i en Pau Alegre cap a Sahún (fent el relleu a la resta de travessaires que, atenció!, ara a part de Mestres duen una Metgessa!), venim de la pista de la serra de Chia i que baixa del coll de Sahún. Ha estat aquí on hem enllaçat amb el travessaires, aquest migdia, quan hem desfet el camí a l'inrevés per anar-los a trobar. Abans, hem hagut de deixar el cotxe per una congesta de neu i, un cop al coll, els hem rellevat. Els travessaires han agafat el nostre cotxe i han baixat a Sahún amb els *pianos* i cercaran lloc per anar a dormir. Encara se n'ha de parlar, però és probable que demà optem per la solució apuntada pel Xavi Daví i la Fina on, en comptes de continuar cap a Llanos de l'Hospital de Benasc i La Renclusa (degut al risc d'allaus i mal temps), tirem cap a Cerler, Ampriu, coll de Basibé, bordes de Siscarri, coll de Les Salines, poble d'Aneto i d'aquí cap a Conangles. Segurament, aquesta etapa s'haurà d'escapçar en dos trossos perquè Sahún ens queda molt per sota de Benasc. Demà seguirem informant.
Us esperem demà, aquí al bloc "Travessa del Pirineu de mar a mar", per donar-vos més informació actualitzada de "El temps de neu de la Travessa de les Dues-Traces". Moltes gràcies per la vostra atenció. Bona nit!

dimarts, 1 de març del 2011

23a Etapa - Ens ho estan posant difícil - Els "mestres" no es rendeixen

Hem parlat amb el travessaires. Un cop més, s'han vist obligats a tornar a Plan. El pas del port de Gistain no ha estat possible. Les condicions meteorològiques i l'elevat risc d'allaus (nivell 4 a tota la zona) ho han impedit, malgrat tot el coratge del travessaires. Un ensurt amb una cornisa de neu que ha caigut ha marcat el punt d'inflexió i, un cop més, tal com ha de ser a la muntanya, el seny s'ha impossat per damunt de la rauxa.

Però... està tot perdut? No!!!! Tot no!!! Els travessaires resisteixen i no es rendeixen!!! Els "mestres" s'han arremangat i s'han posat a la recerca d'alternatives segures. Demà emprendran el pas del port de Sahún per la pista de Plan a Chia. Cal molta força de voluntat per fer-ho, son 20 kilòmetres. Si les condicions ho permeten, des del port intentaran baixar directament a Sahún per la vall del mateix nom, tot seguint l'antic camí de Plan.

Per afrontar aquest repte, aniran lleugers d'equipatge. L'equip de travessaires que s'incorpora demà (Carles i Bernat) faran de logistes i recolliran els "pianos" que hauran deixat a Plan per portar-los a Sahún. Des d'allí, la intenció és organitzar (tots plegats) relleus per pujar cap a Benasque i Llanos.

De cara a Dijous s'ha descartat el pas pel coll i la vall de Mulleres degut a la seva proverbial perillositat en tema d'allaus. S'estan estudiant alternatives pel port de la Picada o per la zona de Vallibierna. Qualsevol recomanació o consell al respecte serà benvingut.

Enri, Mont, Joan i Pau: tota la força de les Dues Traces està amb vosaltres.

Un record especial per en Narcís que no ha estat de sort, per temes familiars ha hagut de plegar després de només un dia de travessa. Esperem tornar-lo a veure aviat amb nosaltres.

Seguirem informant.

dilluns, 28 de febrer del 2011

El Torb ens ha torbat - Aturats al coll de Gistain

Acabem de rebre notícies dels travessaires via Thuraya. Ahir van arribar a Viados i es van incorporar a l'equip en Narcís i el Pau Alegre. Aquest matí han sortit cap a Estós, però en arribar al coll de Gistain, la força del Torb els ha impedit continuar. Han tornat al refugi de Viados. Demà intentaran un altre cop fer la travessa fins a Estós.

A les 14h 56' rebem un sms del travessaires:
Som a Plan fotent-nos un entrecot. "Al mal tiempo buena comida". Després tornarem a pujar a Viados i demà ho tornarem a intentar!!

Està clar que la moral és molt alta!!!

diumenge, 27 de febrer del 2011

Petita crònica de les etapes 21 i 22

En Pere Estapé, un dels traçaires de cap de setmana, ens explica una petita crònica des de Piau Enagly fins al Paso d'es Caballos:
Com és habitual en els darrers caps de setmana, l’equip logístic està a punt per rebre els traçaires al lloc de trobada que és l'estació d’esquí Piau Engaly. No tenim clar on han passat l’última nit i no tenim clar per on poden arribar, però finalment a 2/4 de 4 hi ha l’esperada trobada. Ràpidament, els traçaires de cap de setmana agafem el relleu i baixem esquiant fins a prop d’Aragnouet i, sense perdre temps, ens enfilem fins la boca nord del túnel de Bielsa. L’equip logístic ja ens espera i, després de fer algun relleu, fem la baixada fins a Parzan. L’endemà deixem la travessa en mans de les mestres (Enri i Mont) i del gran mestre (en Joan). La logística torna a fer un gran paper al principi de la vall d’Ordiceto  i, un cop estem tots amb els esquís als peus, el grup de cap de setmana obre traça fins al coll. El mal temps ens va acompanyar tot el matí, però el pitjor va ser el fort vent. Un cop al coll ens vàrem poder resguardar dins una petita cabana... el moment tan esperat havia arribat: petons i abraçades, els travessaires de setmana van calçar-se els esquís per començar el descens direcció Viados... tot i portar uns grans pianos, la polseguera de neu que aixecava el vent ens els va fer perdre de vista. Fins dissabte!!!
I aquí ens deixa un parell d'imatges del gran senyor "mal temps":


Un nou relleu - 21a i 22a Etapes

Ahir dissabte els expedicionaris van arribar a Piau Engaly. El grup es va dividir, dos d'ells van tirar enrere degut a uns problemes tècnics i una petita expedició dels logistes els va anar a recollir a Gedre.
El relleu va baixar esquiant fins a Aragnouet i caminant fins a Parzan. El sopar el van fer tots junts. Avui diumenge s'intentarà arribar a Viados. Els nous traçaires han deixat de ser "Els Mestres" i busquen nom. Són el Joan Clofent, l'Enri i la Mont. S'accepten propostes al blog.


Esperem notícies d'avui diumenge.


Avui, tot i les males previsions metereològiques, els logistes han acompanyat els travessaires fins al coll Paso d'es Caballos. Han sortit nevant però, després semblava més aviat rufa deguda al fort vent, la senyera s'ha fet un fart d'onejar. Al coll el vent era molt fort, s'han refugiat tots en una cabana per reposar forces i per despedir-se dels tres travessaires que han baixat direcció a Viadós, els acompanyants han baixat de tornada cap a Parzan.

Demà tenen previst anar de Viadòs a Estòs, allà s'han de trobar amb dos travessaires més, el Pau i el Narcís.

Aquest cop les adversitats meteorològiques no han pogut amb l'impetu del traçaires.

Esperem més notícies des del Thuraya.

Webcam de Viadós: http://www.alberguesyrefugiosdearagon.com/webcam.php?id=2