Canço oficial de la travessa

La travessa a Google Maps


Ver Travessa del pirineu en un mapa más grande

dimarts, 1 de març del 2011

23a Etapa - Ens ho estan posant difícil - Els "mestres" no es rendeixen

Hem parlat amb el travessaires. Un cop més, s'han vist obligats a tornar a Plan. El pas del port de Gistain no ha estat possible. Les condicions meteorològiques i l'elevat risc d'allaus (nivell 4 a tota la zona) ho han impedit, malgrat tot el coratge del travessaires. Un ensurt amb una cornisa de neu que ha caigut ha marcat el punt d'inflexió i, un cop més, tal com ha de ser a la muntanya, el seny s'ha impossat per damunt de la rauxa.

Però... està tot perdut? No!!!! Tot no!!! Els travessaires resisteixen i no es rendeixen!!! Els "mestres" s'han arremangat i s'han posat a la recerca d'alternatives segures. Demà emprendran el pas del port de Sahún per la pista de Plan a Chia. Cal molta força de voluntat per fer-ho, son 20 kilòmetres. Si les condicions ho permeten, des del port intentaran baixar directament a Sahún per la vall del mateix nom, tot seguint l'antic camí de Plan.

Per afrontar aquest repte, aniran lleugers d'equipatge. L'equip de travessaires que s'incorpora demà (Carles i Bernat) faran de logistes i recolliran els "pianos" que hauran deixat a Plan per portar-los a Sahún. Des d'allí, la intenció és organitzar (tots plegats) relleus per pujar cap a Benasque i Llanos.

De cara a Dijous s'ha descartat el pas pel coll i la vall de Mulleres degut a la seva proverbial perillositat en tema d'allaus. S'estan estudiant alternatives pel port de la Picada o per la zona de Vallibierna. Qualsevol recomanació o consell al respecte serà benvingut.

Enri, Mont, Joan i Pau: tota la força de les Dues Traces està amb vosaltres.

Un record especial per en Narcís que no ha estat de sort, per temes familiars ha hagut de plegar després de només un dia de travessa. Esperem tornar-lo a veure aviat amb nosaltres.

Seguirem informant.

2 comentaris:

  1. Ho podran fer amb esquís suposo? Aquesta pista deu estar plena de neu amb el que ha nevat. Donen neu a partir de 500m.
    Fina

    ResponElimina
  2. Fins ara la logística la tenim els caps de setmana però ja veig que entre setmana fa un paper molt important, ànims i fins dissabte.
    Pere Estapé.

    ResponElimina