Canço oficial de la travessa

La travessa a Google Maps


Ver Travessa del pirineu en un mapa más grande

divendres, 25 de febrer del 2011

Thuraya, el súbdit del Satèl·lit - 20a Etapa

Els travessaires han intentat comunicar mitjançant el Thuraya, la qualitat de la comunicació ha estat molt deficient i ha costat molt entendre's. Sembla que el satèl·lit està mig amagat i ens fa una mica la gitza. Estan bé. No sabem exactament on han arribat avui perquè no ha estat possible entendre-ho.
Els logistes de cap de setmana ja s'estan organitzant per anar-los a trobar demà. La primera fornada de l'equip de relleu també estan preparats per començar la seva singladura cap a la Mediterrània el diumenge. L'equip s'anirà completant amb noves incorporacions el dilluns i el dimarts.

dijous, 24 de febrer del 2011

Els Joves no s'arruguen - 19a Etapa

Hem parlat amb els travessaires i ja són a Gavarnie.
Avui han pujat cap al coll de Bujaruelo i han anat a buscar una ruta més segura pel coll des Especieres, un cop allà cap al llac del mateix nom i a trobar l'estació d'esquí de Gavarnie i d'aquí cap el refugi de LA GRANGE DE HOLLE (Gavarnie) on dormiran aquesta nit.

dimecres, 23 de febrer del 2011

Seguim aturats

Els travessaires ens informen que aquest matí han intentat pujar al Port de Bujaruelo, però que les condicions meteorològiques no eren gens bones. A més, sembla que han tingut algun petit ensurt amb algun allau.
Així que davant el panorama han decidit tornar-se'n a Torla. Demà sembla que les condicions meteorològiques seran millors i intentaran tornar a pujar, a veure com ho troben.

dimarts, 22 de febrer del 2011

Buscant una ruta segura - 18a Etapa

Els travessaires han trucat aquest matí per informar del següent: A Góriz han caigut 35 cm. de neu nova, per la qual cosa hi ha un alt risc d'allaus (4 a partir de 2000 m). Els guardes els han desaconsellat qualsevol de les dues rutes que volien fer i, a més a més, els han dit que fins d'aquí ben bé 3 o 4 dies no es podrà passar amb seguretat.
Davant d'aquest panorama, els travessaires han decidit baixar per la Vall d'Ordesa i trobar-se allí amb els matarucs que, davant les condicions, encara no s'han mogut. A partir d'aquí, la seva intenció és tornar a San Nicolàs de Bujaruelo i tornar a pujar al Port de Bujaruelo per baixar a Gavarnie, a veure com estan les condicions per aquella banda.
Al migdia esperem més notícies!

Acabem de parlar amb els travessaires, s'han trobat els dos grup prop de les Clavijas de Soaso i han anat baixant junts fins a la sortida de la Vall d'Ordesa.
Ara mateix són al poble de Torla, dormiran al refugi on vam dormir l'equip de cap de setmana.
Demà al matí tornaran a San Nicolás i pujaran al Port de Bujaruelo per baixar per la zona de l'estació d'esquí fins a Gavarnie on faran nit demà.
Si les condicions són bones, dijous intentaran pujar cap del Refugi d'Espuguettes (prop dels Pimenés) i aquí retrobar la ruta prevista.

Contiuarem informant...

dilluns, 21 de febrer del 2011

Els Joves van per feina - 17a Etapa

Han escrit un sms des de la Bretxa de Roland!!! Diuen que tot molt bé. Diuen que està tot "increïble!" i que baixen cap a Góriz! Està una mica carregat de neu i veuen apropar-se núvols amenaçadors. A veure com evoluciona el tema!

Coneixent-los segur que saluden a la càmera!!!   Webcam Goriz

Avui tenim informació de la travessa per dos canals… anem a pams:

A Solsona s’ha fet el relleu del Thuraya, Els matarrucs (o sigui el Melet i l'Ignasi segons el nostre contacte de Solsona) acaben de marxar rumb a Pineta on passaran la nit. Demà parlaran amb el guarda i en funció de com estigui el tema, si la ruta per la Sierra de la Custodia, sense fer el flanqueig, és segura i els altres no es mouen del refugi aniran a Torla per pujar a Góriz per Soaso. Abans de pujar ens diran quelcom.

Hem trucat a Góriz i hem parlat amb els travessaires joves (sembla que no estan gens avorrits aquests... es sentia un xivarri al telèfon que tela... quina enveja). Ens han dit que el flanqueig d'ahir se'ls va fer una mica dur i que van arribar a Serradets, obrint traça, a les 6 de la tarda. La nit va ser plàcida amb mínima de 2ºC al refugi. Avui han arribat a Goriz en 5 hores, la darrera sota una bona nevada. Ara ja havien caigut 25 cm. de neu nova. La previsió de demà és dolenta amb molt vent. Els guardes i un guia els han recomanat de no sortir.
S'estan plantejant de fer un dia de pànxing al refugi. 

diumenge, 20 de febrer del 2011

El grup dels Joves prenen el relleu - 15a i 16a Etapa

Ahir dissabte un grup de tretze persones va anar a rebre els travessaires més amunt de San Nicolás de Bujaruelo, la neu era més aviat escassa:

Els tres que acabaven la setmana, anomenats inicialment "Els Pessimistes" (potser els hi hauríem de canviar el nom, perquè s'han portat com uns campions...) es van fer esperar força, cosa que va fer patir una mica al grup de rebuda, que a més es van haver d'esperar sota la pluja.

 

Finalment, van aparèixer, acompanyats per la parella que els havia anat a buscar, entre aplaudiments i crits dels que esperaven. Diuen les ànimes més sensibles que es van emocionar.
                                               "La Trobada"

El sopar de germanor a Torla, amb els travessaires sortints, travessaires entrants i grup de suport (17 persones en total) va ser molt animat, entre anècdotes dels que acabaven i preocupacions dels que començaven, i el testimoni que anava passant de mà en mà.




                                                           "El relleu"

Avui sense massa pressa els 4 joves-que-al-final-no-són-tant-joves i els acompanyats (menys els dos Jordis i la Fina, que han marxat cap a caseta) hem pujat un altre cop cap a Bujaruelo, on hem fet una lluïda sessió de fotos (han quedat retratats per totes bandes!) i hem fet unes "rises".
"Els Joves"

L'equip de diumenge
A notar el material variat que portaven els 4 JQAFNSTJ: Pa de Pita, Pop a la Gallega (i Albariño??), Espelmes pels moments romàntics, una senyera comprada als xinos, 5 còpies del llibre de la travessa, llaunes de vés a saber què, arròs amb llet...

Aquí podeu veure la felicitat dels que acabaven i el "canguelo" dels que començaven:

 
Els acompanyants en vista de la poca neu i les poques ganes, hem deixat els esquís al cotxe i hem acompanyat als joves només fins a l'inici de la neu.

D'on van venir ahir, i on anaven avui

I aquí ens acomiadem

En fi, la sensació que ens ha quedat a tots és que s'ho passaran molt i molt bé! Esperem que a hores d'ara ja estiguin ben instal·lats a Sarradets

Per la nostra part, l'equip de suport hem acabat la jornada amb un plat combinat a Ainsa, i realitzant les gestions pertinents per a fer funcionar el Turaya, i tot i la poca fe d'alguns (algú ho havia de dir!) sembla que ara si que funciona i té saldo (hem pecat i hem fet una trucada per provar-ho). Per tant, si tot va bé tornarà demà a ple rendiment mans de l'equip de travessaires (Inshalà!)

"Algú ho havia de dir"... Tenim una poetessa a la travessa!!!!

*i la Travessa continua endavant...*
Ella, tan senyora, tan subtil, tan sensual...
sense fer massa enrenou va teixint sinuosament el corriol
que l'ha de portar al seu fi tan esperat,
un fi amb gust de mar.
Alguna cosa mou per dins, alguna cosa estranya la fa avançar.
No sabem pas què és, perquè no es veu, però hi és,
i a tothom encisa.
És la mateixa incertesa qui la manté viva.
Camina amb un somriure fugisser,
malgrat la boira i la poca neu.
No hi fa res
no saber on és,
perquè juganera ,de tant en tant,
s'amaga del Thuraya, el súbdit del Satel·lit
que li va al darrera per no perdre-la de vista.
I ella, fent-li la guitza,
continua decidida
a mantenir-se lliure.
Aquest matí s'ha rejovenit,
i amb aires de festa
ha començat una nova etapa de camí.
Encapçalada per la Senyera
ha obert traça muntanya amunt.
Serradets l'acollirà aquesta nit
i sota l'esguard de la lluna
somriurà perquè és feliç.

enri