Canço oficial de la travessa

La travessa a Google Maps


Ver Travessa del pirineu en un mapa más grande

dissabte, 12 de març del 2011

32 Etapa - Mal temps = Asfalt

Tal com estava previst, avui ha fet mal temps, així que els travessaires han baixat des del refugi de Certascan fins a Tavascan. Allí s'han trobat amb l'equip de cap de setmana i tots junts han caminat per la carretera fins a Alins. 
A més, han tingut feina per a recuperar el cotxe d'un dels travessaires, ja que degut a la nevada han hagut de comprar cadenes i tot.
Sembla que el mal temps ja va marxant. Demà es preveu saltar a Andorra per Tor i el coll de Cabús, i d'allí anar cap a Ordino.

divendres, 11 de març del 2011

Etapa 31 - El Dúo Dinámico ja és a Certescan

Ja tenim al Dúo Dinámico 2.0 al refugi de Certascan.
Ens han trucat des del Turaya a 3/4 de 6 de la tarda.
Han començat el dia esquiant tot baixant del refugi del Enric Pujol cap a la Pleta Palomera; s'han dirigit cap a les bordes de Noarre per pujar després al Coll de Certascan.
Demà, davant la previsió de mal temps baixaran fins a Tavascan on els esperaran l'equip de suport de cap de setmana que surten demà ben d'hora cap allà. Si el mal temps arriba, faran una etapa de lleugers per la vall de Cardós i la Vall Farrera per diumenge entrar a Andorra per la delitosa Vall de Setúria que deia el poeta (Verdaguer). Allà es trobaran amb l'equip dels Ederians que continuaran la travessa.
I per a fer una mica d'ambient ...a veure si sabeu què està dibuixant en Marc Antoni?
Té a veure amb uns animals que ens van acompanyar durant la setmana passada ...Properament la solució!

dijous, 10 de març del 2011

Etapa 30 - El Dúo Dinámico 2.0 ja avança

Bé, tenim noves del *Dúo Dinámico 2.0* que avui intenta la represa
d'acostar-se al Mont-roig per la ruta alternativa de l'Estany de La Gola. A
quarts de deu del matí hem rebut una trucada d'ells quan ja estaven
carregant pianos a peu de cotxe (han sortit per sobre la cota 1600 d'una
pista, sense neu, més enllà del poble de Cerbi). A les tres de la tarda han
tornat a comunicar (aprofitant la bona cobertura convencional), quan eren
sobre l'Estany Major de La Gallina (coll de Calberante), a tret del Refugi
Enric Pujol (que hores d'ara ja hi deuen ser). Tenien un sol com unes
cuixes, i han estat de força sort amb la neu doncs, malgrat l'orientació
sud, han pogut seguir el fil d'una pista nevada que pujava sota l'estany de
La Gola (amb un pas redreçat que han fet a peu).
L'equip de logística del cap de setmana ja s'està preparant... tot queda a l'espera de veure com és de sever el temporal de dissabte!

dimecres, 9 de març del 2011

Habemus Travessa de nou.

Ja tornem a tenir travessaires, el 'Dúo Dinàmico' 2.0.

Demà molt d'hora al matí marxaran el Nasi Roca i el Ramon Casado (altrament conegut com el nano) cap a Esterri d'Àneu. Faran una alternativa a l'etapa passant per Unarre i Cerbi, direcció al refugi de Mont-roig per l'estany de la Gola. Tots dos faran travessa fins diumenge. 

Caldrà organitzar el suport pel cap de setmana, marxaran el més lleugers que puguin i compten que els portarem avituallament pel cap de setmana. El proper relleu de setmana serà diumenge amb els Ederians.

Els miracles existeixen! Visca la travessa del Pirineu!!!

dimarts, 8 de març del 2011

Primer contratemps: es busca un travessaire!

Al voltant de 2/4 de 5 de la tarda hem rebut una trucada del Nasi i en Jaume. Diuen que estan bé, però han pres la decisió de girar cua just quan eren sota el coll de la Tartera. Als mapes nous surt com a coll de La Cornella (situat a 2600m aproximadament, just a sobre l'Estanyet de La Tartera dins el triangle que fa amb el Mont-Roig i el Pic de La Gallina).

El mal d'esquena d'en Jaume, afegit a les dures condicions d'aquest tram que s'ha de fer a peu, pel seu gran pendent i la neu fonda, els han fet desistir. Quan hem parlat eren ben a prop d'Alós d'Isil altre cop, és a dir, al punt de sortida.
Una segona trucada del Nasi, ens han confirmat que tenien la tornada cap a casa coberta: avui mateix els anirà a buscar el seu fill, el Romà, i passaran a recollir el cotxe d'en Jaume a La Seu que ahir se'l va endur la Mont per tornar a casa.

El Nasi està disposat a continuar la travessa en cas que li surti algun company o companya, ja que té les vacances demanades i podria tornar a pujar demà mateix o quan fos d'aquesta setmana. Si hi ha algú disposat a afegir-se com a travessaire, podeu trucar directament al Nasi Roca i concretar els detalls.
Mentre no sigui així, la travessa restarà aturada fins el proper relleu.

Jaume: t'enviem una forta abraçada i molts ànims! No oblideu que la Travessa del Pirineu de Mar a Mar la fem entre tots i, tant el Jaume com en Nasi, ja hi han deixat la seva traça ben fonda.

Amunt i crits!

29ena etapa: l'eterna etapa

Tornem a tenir notícies dels nostres amics traçaires, el reporter Carles Abad ens explica:
Avui ha sigut una etapa llarga, de 12 hores. Hem fet des del Port de la Bonaigua fins a Alòs d'Isil, molt bonic però massa llarg... hem travessat quatre colls! El relleu l'agafen el Jaume i el Nasi. Cansats i contents, tornem a casa (Carles i Bernat).

Nois i noies, això s'està convertint en una gran travessa amb molta empenta i molt d'entusiasme! Sembla que com més tros s'hagi fet, més ganes hi ha! Molta energia pels nous traçaires d'aquesta setmana, Jaume i Nasi. Esperem novetats ben aviat!

Els mestres desBiados ja hem donat el relleu

Hola! Us escriu la Mont, la primera en arribar a casa avui:
Ara si, tots els mestres (o Estos desBiados, com ens anomenàvem nosaltres mateixos) ja som a casa (o de camí cap a casa, perquè alguns tenien un llarg camí).
Avui, per variar hem fet una altra marató d'onze hores des de La Bonaigua a Alòs d'Isil. L'etapa ha estat molt maca, per zones força salvatges. Sembla estrany que Baqueira sigui tant a tocar (esprem que es mantingui verge per molt temps)...o no tant extrany, perquè se'ns ha aparegut per allí un pijo madrilenyo que tela marinera! (esperem que ens passi el vídeo que ens ha fet, ja veureu quina neu!)
Llacs, colls, un temps magnífic, neu fantàstica...posar i treure pells, posar i treure pells...(fins a 4 vegades!). I disfrutant de les últimes traces de la travessa, dels últims moments junts, bromes, rises, cants, bailoteos i de no portar pianos a l'esquena (s'han quedat a la Bonaigua).
Estem destrossats, però molt feliços, cansats i extasiats, esmaperduts i manxols. Ara si que sabem el que és el PirineuLag!
A les 8 del vespre, ja gairebé fosc, hem arribat a Alòs d'Isil i ens hem trobat amb el nou equip (els avis? O el Duo Dinàmico??). Encara faltava anar a buscar el cotxe a la Bonaigua. Mentrestant, els altres hem baixat caminant fins a Isil i un bon home ens ha acollit al seu restaurant tancat i ens ha servit unes cerveses que han sabut a glòria.
Hem fet el relleu (llibreta, senyera, Turaya i barreta súper-energètica per casos d'emergència, és la nostra aportació al relleu, proporcionada pel gran mestre Clofent).
Hem donat totes les nostres forces als nous travessaries, que estaven una mica espantats i hem enfilat camí cap a casa.

Més endavant us expliquem més coses. Ara és hora d'anar a dormir!

diumenge, 6 de març del 2011

27ena i 28ena etapes

Aquesta tarda hem rebut un missatge del Carles Abad i ens explica:
Ahir va ser una etapa REINA: 12 hores de Conangles fins a Colomers. Els colls semblaven que no s'acabaven mai! Avui al matí ha marxat el Joan Clofent, un dels grans mestres! Els altres hem arribat fins a la Bonaigua. L'Enri i el Pau marxen avui.


Endavant grans mestres!!! Sembla que ho heu aconseguit, després de tants intents!!! Un hurra per aquests mestres!

Demà tenen previst anar de La Bonaigua a Alòs d'Isil, allà els esperaran el Jaume i l'Ignasi per agafar el relleu.