Canço oficial de la travessa

La travessa a Google Maps


Ver Travessa del pirineu en un mapa más grande

dissabte, 12 de febrer del 2011

Més notícies-10a etapa

Notícies on-line des de l'alberg Aysa, al coll de Somport (Tranquils, que no ho estem fent des del Turaya!):
Els 5 rellevistes de cap de setmana: Pere, Tresa, Jordi Ossó, Pepe i Mont han fet la pujada des de Sanses, on ens han deixat en Pep i en Joan, fins a Somport, tot seguint les clapes de neu i el GPS.
Els travessaires: Fina, Carles i Jordi Seuba s'han reservat i han pujat amb cotxe.
Demà preveiem anar caminant per quitrà fins a l'estació d'Astún (2-3 Km) i enfilar cap al Portalet, tot i que ara mateix hi ha boira baixa, que està començant a minar la moral dels travessaires (comencen bé!)
I per demostrar que som aquí, adjuntem la foto corresponent, amb la cerveseta (això si que són notícies fresques, eh? Carles, aquest cop si que t'he avançat!):

I alguna foto més (algunes més a la Galeria!):
Un moment de confusió...buscant per on han de baixar
 La trobada
 L'equip de suport, preparat per pujar Somport
 Un moment de Campi-qui-pugui/marica l'últim/a veure qui arriba a Somport amb esquís als peus

Els nostres travessaires, Josep i Joan, ens informen:
Ahir divendres ens vam quedar a 1 hora d'Arlet. Es va fer tard i va ser una etapa llarga i dura. Vam fer nit a la cabana de Lapasa. Avui fins Somport. Un tros abans ens han fet el relleu. Neu molt bona al nord, i gens al sud. Estem cansats, però molt satisfets. Josep i Joan.
Avui, si tot va bé, els travessaires i la gent de relleu es trobaran a Somport. Dormiran al refugi Aysa i demà hi haurà dos grups: els caminadors que intentaran arribar fins a Portalet i els de suport logístic, que els seguiran amb el cotxe.

Ànims que la travessa va sobre rodes, de moment!

divendres, 11 de febrer del 2011

Això va bé - 9a etapa

A les 11h 14' en Joan i en Pep s'han possat en contacte:

Etapa d'ahir perfecte. Avui estem a mig camí i anem bé de temps. Això ja és ski randonnée autèntic. Envieu-nos meteo demà.

Tal com demanen, ja se'ls ha enviat la previsió de la meteo per demà a la zona de Candanchú.
L'equip de relleu i el logistes ja s'estan preparant per anar-los a trobar el Dissabte.

Documents gràfics de la etapa d'avui rebuts via mòbil (que be que va això de la tecnologia).


dijous, 10 de febrer del 2011

Ja ens endinsem a l'Aragó - 8a Etapa

A les 11h 24' rebem sms dels travessaires:
Avui en Joan i en Pep surten contents i esquís als peus cap Ansabere, en Marc Antoni ja torna a casa :-(
Els relleus funcionen, la petja de les 2 traces es va acostant fermament cap a la Mediterrània. Ànims Joan i Pep!!! Marc Antoni, esperem que ens expliquis moltes experiències dels teus dies a la travessa!!

dimecres, 9 de febrer del 2011

Notícies fresques - 7a Etapa

Avui a les 10 els travessaires s'han trobat amb el Pep Padullés i aquest acabarà de fer l'etapa d'avui fins al refugi de Linza. És una etapa fàcil i sense cap complicació.
Dormiran al refugi i demà compten arribar a les Cabanes d'Ansabere, el divendres al Refugi d'Arlet i el dissabte a Somport..
Així doncs, la gent que vulgui fer de logística/acompanyament aquest cap de setmana, aneu pensant que tocarà anar cap a la zona de Somport...
El Marc Antoni diu que és una llàstima que ara que ja s'ha acostumat al pes de la motxilla hagi de plegar.
Esperem les notícies de la nit, per saber si les previsions es compleixen!

Notícies de la nit: En Padullers ha fet el tram Belagua-Linza abans de dinar (esquís a l’esquena). Estada de tots tres al refugi, ens contacta una rodamon de l’esqui, la Sheila, que diu que potser s’enganxi en alguna etapa.
Les últimes notícies dels travessaires ens diuen que el dissabte si tot va bé, farant del refugi d'Arlet fins a Candantxú  En principi el grup de relleu (Fina Casas, Jordi Seuba i Carles Camps) anirà a Candantxú pel diumenge fer l'etapa fins a la Pombie o el Portalet.



dimarts, 8 de febrer del 2011

Això es posa dur - 6ª etapa

Els nostres expedicionaris han trucat ara fa una estona i han comentat com havia anat el dia, es probable que no tinguin cobertura allà on dormen, tanquen el mòbil per no gastar bateries.

Aquest matí han sortit del Port de Larrau amb intenció d'arribar a Belagua, on els espera el Pep Padullés per incorporar-se al grup. No han pogut arribar-hi, la neu dura els ha fet penjar els esquís a la motxilla i pujar un coll amb piolet i grampons i això els ha entretingut massa.
A les 5, quan han trucat, estaven arrribant a una barraca on es queden a dormir. No es volen arriscar a arribar de nit a Belagua, el terreny es molt abrupte i no es volen perdre. El lloc on es queden a dormir es diu Lartxintxa i compten arribar demà a les 9 als Llanos de Belagua pel coll de Lapatia. Allà els espera el Pep, que ja s'amoïnava perquè no arribaven. Demà per anar més descansats es plantegen que el Marc Antoni els faci de suport amb el cotxe fins a la Pierre de S Martin i ells puguin fer l'etapa lleugers.
Diu el Joan que es molt dur, que la motxilla pesa molt i es cansa moltíssim però que s'ho està passant molt i molt bé, que és fantàstic. Que no ens perdem l'experiència.

dilluns, 7 de febrer del 2011

Seguim endavant - 5a Etapa

Després del moviment del cap de setmana, en Marc Antoni, i en Joan Oliveres segueixen acostant el testimoni cap a la Mediterrània amb renovats ànims. A les 18h 50' hem rebut el seu "parte" del dia:

Crònica 5a Etapa: Avui hem fet curt, d'Irati al port d Larrau i dormim en una cabana, poca neu i dura al N i al sud congestes i herba i la motxilla pesa massa

D'altra banda, l'equip logístic del cap de setmana ens ha portat noves fotos. En podeu veure algunes a les diferents etapes, o totes a la Galeria.

Algunes fotos

A l'espera de notíces de com ha anat la primera etapa de neu, el Ramon Riu, un dels primers expedicionaris que ja ha tornat cap a casa, ens ha fet arribar algunes fotos. Aquí en teniu un parell dels primers protagonistes. La resta estan afegides a les notícies diàries. Si les voleu veure totes, podeu anar a la Galeria Pública del Senyor X.




diumenge, 6 de febrer del 2011

Ja xafem neu - 4a Etapa

Les noticies d'avui, rebudes a les 21h23' via sms:

Crònica: si vols fer drecera, vés per la carretera. Avui, St. Jean Pied De Port - Iraty. I ja som a la neu. Per sopar rissoto, i demà cap al Orhi i Cayolar Ardane. Molta il.lusió.

Bé, ja som a la neu!!!!!!

 Tot l'equip sortint de Saint-Jean-Pied-de-Port
El Carles, amunt sense defallir
Per fi! La primera neu!
Final d'etapa: Foret d'Iraty